Historien bak Pt 131

Publisert 30. mai 2019 klokken 16:27 | av .

Det startet med disse skoene…

Jeg så dem på Vinterbrosenteret, svin dyre. Ikke er det sko jeg kunne gå i heller. Galskap! Så jeg gikk fra dem. Men de slapp ikke taket, så ved åpningstid dagen etter var de mine. Jeg skulle lage kjole til dem, og i Pandora fant jeg akkurat de rette fargene. Sirkelen på fronten var det vanskeligste å få til (bestående av 2 deler som ble sydd sammen og applikert på kjolen). Den ble strikket, og re-strikket for å få riktig form, på en strand i Spania. Nesten alle 14 dagene jeg var der strikket jeg, rekket opp, strikket, rekket opp…. men til slutt Voila, den perfekte sirkel! Verdt all svette, frustrasjon og undrende blikk fra solsengene rundt meg.

Foto for sommerkolleksjonen var satt til november, og både min kollega fra Pt Design Henriette og jeg skulle dra sammen. Vanligvis på fotopptak i utlandet var vi 1 repsensentant hver fra Pt Design og Rauma, men Rauma skulle ikke fotografere i syden denne gangen. Selv om det er hyggelig  å reise med Torill fra Rauma, gledet jeg meg stort til å tutle rundt opptakene med Henriette. Hun så ting jeg ikke så, og omvendt, så sammarbeide vårs imellom var kanon.

MEN like før avreise ble Henriette matforgiftet. Det ble noen telefoner rundt om på Rauma, om noen kunne slippe det de hadde i hendene og bli med å hjelpe meg på turen. INGEN kunne!! Til slutt hadde jeg kun 30 min igjen å finne noen, slik at reisebyrået fikk endret navn på billetten før de stengte for helgen (vi skulle dra lørdagen). Det er da jeg ringer min kjæreste på jobb og spør om han vil være med, og ikke minst – han har kun 20 min å bestemme seg på. Uttrolig nok…etter 10 min ringte han tilbake og ferie var avklart. Dog ferie var vel å ta i, men uansett – dette ville bli en opplevelse.

Vi kom oss til slutt avgårde med fotograf, 2 modeller og med 2 enorme kofforter inneholdenede kolleksjonen og tilbehør. Turen gikk til Corralejo på Fuerteventura. Et nydelig sted, mest kjent for å være «surfe» byen – men med seriøse utøvere, så det var lite bråk og flatfyll i gatene. Elisabeth Tollisen, den eminente fotografen bak bildene til denne katalogen, fikk leid seg en sykkel av ekspeditøren i en butikk. Hun brukte 1 dag på å sykle og  rekognisere hvor vi skulle ta de forskjellige antrekkene.

Jeg pakket ut og grupperte kolleksjonen, mens modellene – Rikke Kalsveen og Ann-Elise Bomann Arnesen, fant ut hvor vaskeriet i byen var. Rikkes katt hadde sørgelig nok tatt feil av tissekassen og  den åpne kofforten med klær før avreise.Med voksenkollekssjonen i boks, var det å få tak på modeller til barnekolleksjonen. Det var få barn å oppdrive på den lille bystranda i forhold til på Gran Canaria, hvor tidligere kolleksjoner var fotografert. Søken på stranden ved de store hotellene utenfor byen, resulterte merkelig nok ikke i en arrestasjon. Det føltes som om jeg var det største ekle krypet med usømmelige baktanker ved å spørre de voksne om deres barn kunne tenke seg å stille opp som modeller for norsk strikkedesign. Var vel og merke ingen norske på det hotellet, så deres forhold til strikk var nok i tillegg frynsete. Selv utsyrt med pass, visittkort og tidligere barnekataloger å vise frem – var det bare risting på hodet og «No thank you». Det ble panikk leting etter det, og fotograf Elisabeth fotfulgte en lyshåret jente som løp over en lekeplass. Herremin – det var tilstander!

Fikk en lykkelig slutt da det viste seg jenta var norsk, hun hadde i tillegg en søster og de bodde i Corralejo. Mor ordnet opp med andre spanske modeller i tillegg til sine egne barn. Makan til flaks.

Bildet under er tatt av Rikke, spot on hvordan dagene ble tilbrakt 🙂

Til stross for en del motgang,  ble det en kjempe tur takket være fantastisk hjelp fra alle. For min del er Pt 131 den katalogen jeg er mest stolt av i hele min 13-årige karriere som designer hos Pt.

 

 

Kategorisert med:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *